1. Китай

Започваме с Китай, защото там традицията е най-сърцераздирателна. Месец преди сватбата булката е длъжна да плаче всеки ден, по един час. Десет дни, след началото на ритуала, към плачещата булка се присъединява и майка и, а десет дни по-късно и баба и. Тази странна традиция не е свързана с прекомерна тъга, а начин да се изгонят злите сили.

 

2. Германия

В Германия има стар ритуал, който днес е забавна част от празненството. Младоженците трябва да режат голям стар дъннер с трион, от двете странни на дънера. За да бъде разрязан дънера, младоженците трябва да работят в синхрон, а традицията показва способността на младоженците да преодоляват трудностите в живота.

 

3. Германия

Оставаме отново в Германия, защото очевидно това е държава с доста и различни ритуали. Ден преди сватбата и рязането на дънера, всички гости се събират пред дома на младоженците и чупят чинии, чаши.. всичко, за което се сетите. Вярва се, че тази традиция носи късмет и благополучие на младоженците.

4. Мексико

Да се обвържеш - буквално! Абсолютно буквално се връзват с ласо младоженците в Мексико. Разбира се, ласото е красиво изработено от мъниста и кристали или цветя, във формата на 8 - знака за безкрайност.

5. Англия

Във всяка традиционна английска сватба присъства и ... коминочистач. Нетипичният гост има главна роля в събитието, тъй като трябва да целуне по бузата булката и да докосне ръката на младоженеца. Приема се, че този акт носи късмет на младото семейство. Защо точно коминочистача носи щастие? По времето на крал Джордж втори, докато краля е на езда, конят му бива подплашен, спасява го именно коминочистач, който успява да укроти и успокои животното. След това, кралят издава декрет, според който всички коминочистачи носят късмет.