Кръщенето или Светото кръщение е един от най-важните моменти след раждането в християнското семейство. Ето най-важните неща, свързани с подготовката за този празник:

 1. Избор на кръстници
  Кръстниците са най-важните хора за детето, след неговите родители. Те са пример, съветници, подкрепа, роднини, дори без кръвна връзка. Хубаво е да поканите кръстниците с покана, изработена специално за тях, това показва лично отношение и колко са важни те за вас.
   
 2. Изберете дата за кръщенето
  Тук е важно да направите справка кои дати са подходящи и кои не, тъй като има дати, на които Свето кръщение не е разрешено
   
 3. Изгответе списък на гостите
  Важно е в този момент от организацията да знаете приблизително колко човека ще присъстват, за да можете да съобразите църквата и ресторанта, спрямо броя гости
   
 4. Избор и резервация на храм
  След като вече сте избрали кръстници и дата, важно е да запазите дата за събитието, в избрания от Вас храм. Съобразете големината на храма с очаквания брой гости. Попитайте в храма какво е необходимо за извършване на кръщението - документи, аксесоари - хавлия, свещ и т.н.
   
 5. Избор и резервация на ресторант
  Поне месец преди събитието е хубаво да обиколите заведенията, които сте набелязали, за да можете да изберете и капарите, преди някой да Ви изпревари. Ако е лятно време и заложите на вариант градина, помислете за вариант Б, ако вали дъжд или е лошо времето (шатри, чадъри или преместване на празника на закрито).
   
 6. Обсъдете с кръстниците кой какво ще вземе за кръщенето
  Вече знаете от резервацията на храма какво е необходимо за кръщенето, но няма да е добре да имате 2 хавлии, няколко свещи и т.н., нали? Обсъдете с кръстниците кой какво ще закупи и донесе в деня на кръщението. Ако имате изисквания за цвят, тема, визия на аксесоарите - не се колебайте да кажете директно какво желаете, все пак това са най-близките хора на детето Ви.
   
 7. Поръчка на аксесоари и украси
  Тук възможностите са неизчерпаеми. Можете да поръчате покани, балони и всякакви други аксесоари, които да направят празника Ви незабравим.

   

И най-важното - не забравяйте да се забавлявате!