За много булки мечтаната сватба е на плажа на морето, под залязващото слънце и сред нежните звуци на вълните. Морските курорти са предпочитани за сватбения ден и за това решихме да обобщим кои са основните детайли при организирането на морска сватба.

1. Избор на място

Безусловно най-важният въпрос, който стои след решението за морска сватба е именно избор на място. Вероятно имате желание за изнесен ритуал и празненство на открито, но имайте предвид и климатичните условия. Прекрасното лятно време има и своите минуси - може да е твърде горещо, а това няма да е приятно, нито за Вас, нито за гостите Ви. Ако мечтаете за сватба на открито, помислете за самата локация. Има много места, които са по-прохладни, а с няколко тенти сватбата Ви спокойно може да се състои на открито. Най-добрия вариант в случая е вечерна сватба - така ще се възползвате от естествената прохлада, която Ви дава природата. Една вечерна сватба на плажа може да има страхотни светлинни ефекти, които да придадат магичен вид на събитието.

2. Цветове

Морските сватби са страхотни, а декора и цветовете трябва да съответсват на мястото. Един от основните цветове е синия - заради морето. Като допълнение може да заложите на корал, лавандула, зелено. Ето някои идеи за съчетаване на цветове за морска сватба:


 

В декора имате пълна свобода от мидички и рапанчета до малки шишенца с послания. Не забравяйте детайлите - поставките за халки могат да бъдат мида, а подаръците за гостите - котвичка. Всеки детайл ще направи вашия празник пълен и незабравим.

3. Гости и транспрт

В общият случай разходите и организацията са Ваше задължение. Общото правило е, че вие трябва да подсигурите транспорта и една нощувка на гостите си. Направете разчет на бюджета и отделете време за тази организация, защото това не е лесна задача. Също помислете за придвижването на гостите от хотела до мястото на празника.