България е в извънредно положение до 29 март 2020 год. поради разпространението на COVID-19. Заповедта на здравния министър, с която се въвеждат противоепидемични мерки на територията на Р България до 29.03.2020 г., включва няколко точки, които засягат провеждането на сватби.

 

БЕЗ ПАНИКА


Най-важното е да не се поддаваме на паника, все пак вие и партньорът Ви все още се обичате, нали? А това е най-важното!

 

1.Какво ще стане с наетите подизпълнители

Много сватби са отменени, а други се чудят дали да ги отменят. Ако Вашето тържество е планирано за Март-Април най-вероятно ще се наложи да го отмените. Ситуацията е трудна за всички, за това просто поговорете с Вашите подизпълнители - фотограф, dj и т.н. - как ще процедирате в тази ситуация. По този начин ще стигнете до решение удовлетворяващо и двете страни.

 

2.Имам да пазарувам още неща, а нищо не работи

Съвсем скоро затвориха границите, така че евентуалните доставки от чужбина ще бъдат прекратени. В България има много български производитлеи, които могат да Ви предложат богат асортимент от аксесоари и всичко необходимо за важния ден, а Вие можете да си го поръчате онлайн.

 

3. Меден месец - дали ще пътуваме Юни месец?

На този въпрос за сега няма кой да Ви отговори и да е сигурен, че няма да Ви излъже. В момента агенциите отменят скорошните пътувания, като предлагат ваучери за по-късни дати за пътуване. Тук също е важно да не изпадате в паника - не отменяйте почивка, която е след 4-5 месеца, защото вероятно ще загубите парите си, а до тогава може и да сме се върнали към нормалния си ритъм на живот.


И не забравяйте - любовта крепи света!