1. Купуваш роклята месеци преди важната дата

Първата причина е, че във времето до сватбата е възможно тялото ти да се промени - да напълнееш или отслабнеш, а корекциите по нея в последния момент ще създадат допълнително хаос около организацията. Другата причина е чисто женска – месеци след покупката, обличайки роклята е възможно да не се харесате в този модел.

2. Не се срещате с водещия

Важно е да се срещнете лично с човека, който ще води вашата сватба, за да обсъдите какво искате или изрично не искате да се случва в най-важния ви ден. Със сигурност трябва и да си паснете с този човек, да се харесате взаимно, за да сте сигурни, че в деня на сватбата ще мине всичко точно така, както се искали.

3. Спестяваш пари от фотограф

Много често си мислим, че няма значение какви са снимките, но това не е така. Това е най-важния ден от живота ни и бихме искали след години да гледаме снимките с умиление, а не да се чудим това на снимката кой е (поради липса на фокус или друг гаф на фотографа). В случай, че бюджета ви притиска може да ограничите часовете за снимане до официалната церемония и снимките с близките, но в никакъв случай не правете компромис с качеството.

4. Сватба на открито

Сватбата на открито е чудесна идея – природа, свеж въздух, страхотни снимки. Хубаво е обаче да помислите за план Б, в случай че времето не е такова, каквото ви се иска. Възможно е да е твърде топло или пък дъждовно – шатрите и чадърите са идеален вариант за спасяване на ситуацията.